4 Heerlijke spaghetti-recepten

In ons vorige artikel informeerden we je kort over spaghetti. Hieronder volgen 4 heerlijke recepten met spaghetti als basis.

Spaghetti met knoflook

Hieronder vind je een recept voor een heerlijke Italiaanse spaghetti met knoflook. Voor sommige mensen is knoflook een heerlijke toevoeging en sommige mensen houden er helemaal niet van. Ondanks de sterke geur is knoflook lekker maar vooral ook gezond. Dit gewas bevat namelijk een eigenschappen die de gezondheid bevorderen. Knoflook heeft een cholesterol- en bloed verlagende werking, dit is wetenschappelijk bewezen. Het onderstaande recept voor spaghetti met knoflook is gemakkelijk en snel te bereiden.

Spaghetti met knoflook
Ingrediënten spaghetti met knoflook

  • 400gram spaghetti (reken ongeveer 100gram spaghetti per persoon)
  • 1 Deciliter olijfolie
  • Peterselie
  • Zout
  • Peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 100gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Zet een pan spaghetti op het vuur en kook de spaghetti volgens bereidingswijze (voeg een klein beetje olijfolie toe aan het water om plakken te voorkomen)(1 liter water per 100gram spaghetti)
  2. Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie (op laag vuur) en voeg de geperste knoflook toe
  3. Als de knoflook licht gekleurd is voeg je de rest van de olijfolie toe en verwarm het geheel op laag vuur
  4. Als de spaghetti gaar is voeg je deze aan de knoflook olijfolie toe
  5. Breng eventueel zout en peper naar smaak toe
  6. Schep de spaghetti in een spaghetti bord en strooi de geraspte Parmezaanse kaas over het gerecht

Serveertip Spaghetti Knoflook: Om een onaangename adem te voorkomen schijnt het kauwen van peterselie te helpen.

 

Spaghetti met spinazie

Spaghetti met spinazie is een heerlijke variant op de normale standaard spaghetti die wij gewend zijn van de Italianen. Door het toevoegen van de spaghetti kun je in elk huishouden en iedere gezin een leuks en nieuws op de tafel zetten. Probeer eens te variëren met Spaghetti, je zult merken dat de spaghetti met spinazie een heerlijke verrassing is.

Ingrediënten

  • 300-400gram Spaghetti (reken 75-100 gram per persoon)
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flesje Blue Band Finesse
  • 600gram verse spinazie (zak met verse spinazieblaadjes)

Bereidingswijze

Met bovenstaande ingrediënten gaan we een eenvoudig maar verrassend gerecht ‘spaghetti met spinazie’ maken.

  1. Zet een pan water op het vuur en bereid de pasta volgens bereidingswijze (1 liter per 100 gram spaghetti). Voeg een beetje zout en olijfolie toe. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken en geeft tegelijkertijd de spaghetti een extra lekker smaakje.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en roerbak de spinaziebladen in een wok (ongeveer 5 minuten). Pers de knoflook in een knoflookpers (of snijd ze heel fijn) en voeg ze toe aan de spinazie.
  3. Voeg naar smaak ook een klein beetje peper toe.
  4. Voeg de Blue Band finesse aan de spinazie toe.
  5. Schep de spaghetti op diep bord en schep de spinazie met saus op of naast de spaghetti.

Serveertip: Maak een stokbroodje met kruidenboter voor erbij of als voorgerechtje

 

Spaghetti met zalm

Dit recept voor spaghetti met zalm is ideaal en vooral gemakkelijk om te maken. Omdat we gebruik maken van diepvries ingrediënten kun je dit recept altijd maken zonder dat je de deur uit hoeft. Er is niets lekkerder dan op een luie zondag, zonder dat je de deur uit hoeft een gemakkelijk maar gezond gerecht op tafel te zetten. Het enige wat je moet doen is te zorgen dat je onderstaande ingrediënten in huis hebt. Met een beetje hulp van Maggi toveren we een ‘eenvoudige’ spaghetti om tot een heerlijk en speciaal gerecht.

Spaghetti met zalm
Ingrediënten voor spaghetti met zalm

  • 500gram zalmfilet (diepvries of vers)
  • 300-400gram spaghetti
  • 750gram Italiaanse wok groente uit de diepvries
  • 2 wokblokjes van Maggi (knoflook of kruidig)

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op het vuur en kook de spaghetti volgens bereidingswijze
  2. Snijd de zalm in kleine stukjes en strooi naar smaak zout en peper op de zalm
  3. Bak de zalm op hoog vuur in 4 á 5 minuten gaar
  4. Wok de wokgroente met een beetje olijfolie (2 á 3 eetlepels) in een wok gaar

Tip: omdat het om een grote hoeveelheid groente gaat is het slim om dit in 2 delen te wokken.

Als de wokgroenten gaar zijn voeg de je 2 wokblokjes van Maggi toe.

Als de blokjes gesmolten zijn voeg je de zalm toe en meng je het geheel door elkaar.

Schep de spaghetti op de borden en schep het groente/zalm gedeelte over de spaghetti heen.

Spaghetti pesto

Pesto is een Italiaanse lekkernij en gecombineerd met spaghetti heb je echt Italiaans gerecht. Spaghetti Pesto is gemakkelijk te bereiden en hiermee heb je een keer een ander gerecht als de standaard spaghetti recepten. Wil je eens variëren en iets nieuws uitproberen? Dan heb je spaghetti pesto het juiste recept. Het recept wat je hieronder vind is op basis van zelf gemaakte verse pesto.

Ingrediënten

  • 250gram champignons
  • 100 gram pecorino (Italiaanse kaas)
  • 300-400 gram spaghetti (reken ongeveer 100gram spaghetti per persoon)
  • 1 plantje basilicum
  • 50gram pijnboonpitten
  • Olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op het vuur en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze (reken ongeveer 100gram spaghetti per persoon) (1liter water per 100gram spaghetti)
  2. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak deze in een koekenpan
  3. Doe de basilicumblaadjes, pecorino, pijnboompitten en knoflook in de blender of mixer en mix de ingrediënten door elkaar. Voeg naar eigen inzicht een beetje olijfolie toe. De pesto is klaar als hij een beetje smeuïg is. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  4. Als de spaghetti gaar en afgegoten is, roer je de pesto en champignons door de spaghetti heen.
  5. Om de spaghetti pesto af te maken, kun je nog wat pecorino over de spaghetti heen strooien

Leave a Reply

Inline
Inline