Recept voor wafels

Lekker eten hoeft niet altijd een culinair hoogstandje te zijn. Al zijn er drommen mensen die graag naar België gaan om van heerlijk knapperige wafels met poedersuiker, slagroom en verse aardbeien te eten omdat ze nergens zo lekker smaken als daar. Gelukkig zijn we in het bezit van een wafelijzer en hebben we na vele malen proberen een heerlijk recept om zelf wafels te bakken. Ze staan hier dus ook regelmatig op tafel, soms als ontbijt, als lunch of als lekkere snack als we in de loop van de middag gaan zitten met een kopje thee.

Wat je nodig hebt;

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram gesmolten boter
  • 250 ml melk

Meng het zelfrijzend bakmeel met de riet- en vanillesuiker in de keukenmachine en voeg de melk toe. Terwijl het beslag klopt laat je de boter smelten in een pannetje of in een schaaltje in de magnetron. Laat de boter niet te heet worden, smelten is voldoende, anders gaat je beslag schiften. Giet de gesmolten boter bij het beslag in de keukenmachine en laat alles zo’n 3 minuten mixen tot je een dik en stroperig beslag krijgt.

Met een ijslepel schep je een lepel beslag op je wafelijzer. Sluit het wafelijzer en bak je wafel 3 à 4 minuten tot hij mooi goudbruin is.

Serveer met slagroom en chocolade saus, of met verse aardbeien of een verse fruitsalade. Ook lekker met een drizzle honing, agavesiroop of maple sirup en diverse superfoods zoals gojibessen, chiazaad, hennepzaad, cacao nibs en/of kokosrasp.

Met de topping voor je wafel kun je eindeloos varieren. En het allerleukste aan dit recept? Je kunt deze wafels heel gemakkelijk invriezen. Als je dan een keer zin hebt in wat lekkers, als je onverwacht visite krijgt en wat bij de koffie wilt serveren of als je gek bent op voorbereiding voor luxe ontbijtmomenten (denk aan bijvoorbeeld het Paasontbijt wat er straks weer aan gaat komen) haal je het aantal wafels wat je nodig hebt gewoon uit de vriezer. Leg ze een minuut tot anderhalve minuut in je wafelijzer en ze zijn weer heerlijk knapperig en smaken nog steeds perfect!

Leave a Reply

Inline
Inline